Youtube breidt filmdienst uit

AMSTERDAM – Youtube heeft het aanbod van huurfilms via de website uitgebreid met drieduizend titels van Sony, NBC en Warner Bros.

De videowebsite biedt al sinds begin 2010 films aan, het gaat hierbij echter om een beperkt aantal films rond bijvoorbeeld bepaalde filmfestivals. Ook worden er veel gratis films aangeboden.

Onlangs lekte al een nieuwe website uit waarop te zien was dat er ook nieuwe releases verhuurd zouden worden. Youtube bevestigt dit nu. De website heeft contracten afgesloten met Sony, NBC en Warner.

Aanbod

Als voorbeelden noemt Youtube klassiekers als Goodfellas en Scarface, maar ook nieuwe Hollywoodtitels als Inception, Little Fockers en Dispicable Me zijn te huur. De prijzen liggen volgens de website gelijk met de markt, waarschijnlijk tussen de 2 en 4 dollar.

De films zijn voorlopig alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt.

Het aanbod wordt de komende weken uitgebreid. Youtube stelt dat de website meer biedt dan alleen een film zoals mensen die op tv of in de bioscoop kijken. Zo is er extra materiaal verkrijgbaar via de normale website, zoals scènes van achter de schermen en andere extra’s.

Geruchten

Er gaan al maanden geruchten over een nog uitgebreidere streaming filmdienst van Youtube waarbij gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt films kunnen kijken. Daar is nu echter nog geen sprake van.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie