Brendan Fraser als kruisboogheld Wilhelm Tell

AMSTERDAM - Brendan Fraser is in onderhandeling voor de hoofdrol in William Tell: 3D. De acteur, vooral bekend van de The Mummy-films, zou de legendarische Zwitserse kruisboogschutter uit de 14e eeuw spelen, met Anna Paquin als favoriet voor de rol van zijn vrouw.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De legende vertelt hoe Tell in 1307 niet wilde buigen voor de hoed van de Habsburgse landvoogd Hermann Gessler. Hierop beval Gessler hem voor straf een appel van het hoofd van zijn zoon te schieten met een kruisboog.

Op de vraag waarom hij slechts twee pijlen in zijn koker had, zou Tell hebben geantwoord dat de andere voor de landvoogd was voor het geval hij de appel zou missen. Tell werd hierna het symbool van de Zwitserse weerstand tegen de Habsburgse onderdrukking.

Gessler

De Duitse acteur Til Schweiger heeft al getekend voor de rol van Gessler. Hij was in de Tarantino-film Inglourious Basterds te zien als de stoïcijnse Sgt. Hugo Stiglitz,

De 42-jarige Fraser is momenteel bezig met de opnames van de komedie Whole Lotta Sole, over een mislukte beroving van een vismarkt, waardoor hij niet alleen de politie maar ook de plaatselijke maffia achter zich aan krijgt. Van deze film is de premièredatum nog niet bekend, van William Tell: 3D evenmin.

Lees meer over:
Tip de redactie