AMSTERDAM - Nick Frost is tot nu toe voornamelijk te zien in komische rollen, maar wil het tij zien keren. De 39-jarige acteur, onder andere bekend van zijn rol in zombiefilm Shaun of the Dead, wil dolgraag in de huid kruipen van een historisch figuur als Winston Churchill.

"Ik heb als kind altijd de clown uitgehangen, dus het is geen uitdaging voor me om grappig te zijn", vertelt de Brit in een interview met de BBC.

Frost is druk bezig met een geheim project waarin hij uit zijn 'comfortzone' stapt. "Het is lastig om een rol te spelen waarin je niet grappig hoeft te zijn. Ik wil mezelf graag die uitdaging geven."

De acteur ziet zijn toekomst al helemaal voor zich. "Ik wacht op een rol als Winston Churchill of Henry VIII", zegt hij.

"Misschien ben ik nog wat jong voor Churchill, maar geef me nog twintig jaar en dan ben ik 60. Dan ben ik rijp genoeg. En dan kan ik ook de acteur Bob Hoskins spelen."

Frost is momenteel te zien in de komediefilm Paul. Hierin speelt hij een stripboekfanaat die plotseling een buitenaards wezen tegen het lijf loopt tijdens een reis naar de Verenigde Staten.