AMSTERDAM - Arnold Schwarzenegger laat geen gras over zijn comeback in Hollywood. De 63-jarige acteur en ex-politicus heeft zich verbonden aan de film Cry Macho, zijn derde project binnen korte tijd.

Schwarzenegger heeft onlangs zijn mondelinge toezegging gedaan aan het drama, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Cry Macho is gebaseerd op een boek van de overleden schrijver N. Richard Nash en gaat over een alcoholverslaafde paardentrainer die deelneemt aan een internationale kidnapping.

Vijfde Terminator-film

Of Cry Macho ook echt Schwarzeneggers eerste film wordt sinds zijn terugkeer naar Hollywood is onduidelijk. De acteur overweegt meerdere projecten, maar verbond zich, naast Cry Macho, tot nu toe alleen aan een vijfde Terminator-film en The Governator.

Afgelopen week werd bekend dat Schwarzenegger terugkeert op het witte doek als de cyborg The Terminator. Wanneer dat gebeurt, is onduidelijk.

Tekenfilmserie

The Governator is een tekenfilmserie over een heldhaftige gouverneur, een functie die de Oostenrijker de afgelopen jaren uitoefende. Van de serie worden ook een game en een actiefilm gemaakt.

Schwarzenegger trok zich in 2003 terug uit de filmwereld om aan de slag te gaan als gouverneur van de staat Californië. Begin dit jaar kwam een einde aan zijn gouverneurschap in de 'Golden State'.