AMSTERDAM - Hilary Swank en Michelle Williams zijn beiden in de race voor de rol van heks van het oosten in de film Oz: The Great and Powerful. Regisseur Sam Raimi wil dat Swank de heks speelt, maar producent Disney zet in op Williams, schrijft het tijdschrift New York Magazine.

James Franco speelt de rol van tovenaar in de film die zich afspeelt voor The Wizard of Oz en gaat over de weg die de tovenaar aflegt om de macht in het land Oz te krijgen. De slechte heks van het westen wordt gespeeld door Black Swan-actrice Mila Kunis.

Swank won twee Oscars, een in 2000 voor haar rol in het drama Boys Don't Cry en een voor haar hoofdrol in de boksfilm Million Dollar Baby uit 2004. Williams werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de homowestern Brokeback Mountain uit 2005 en dit jaar voor haar rol in het romantische drama Blue Valentine.

De opnamen van Oz: The Great and Powerful moeten in juli beginnen, zodat de film in 2013 in de bioscopen kan draaien.

Sam Raimi is vooral bekend van zijn Spider-Man-films. Ook toen had hij ruzie met de filmstudio's. Hij wilde per se dat Tobey Maguire de superheld zou spelen, maar Sony Studio's wilde Wes Bentley, bekend van de duistere komedie American Beauty. Uiteindelijk kreeg Raimi zijn zin en speelde Maguire in zijn drie Spider-Man-films.