AMSTERDAM - De makers van The Hunger Games hebben The Stepbrothers-acteur John C. Reilly gevraagd voor de rol van alcoholist in hun fantasyfilm.

Het personage dat Reilly zou gaan spelen, is de mentor van de hoofdpersonen, die een spel op leven en dood moeten winnen, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

The Hunger Games is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. Bij de spellen moeten tieners uit verschillende delen van Panem, voorheen de Verenigde Staten, met elkaar vechten tot de dood erop volgt.

Haymitch Abernathy, het personage waarvoor Reilly gevraagd is, is de enige nog levende persoon die ooit The Hunger Games heeft gewonnen.

Abernathy wordt de mentor van twee tieners gespeeld door Jennifer Lawrence, die de hoofdrol speelt in Winter's Bone en Josh Hutcherson, bekend van The Kids Are All Right.

Gary Ross

De film wordt geregisseerd door Gary Ross, die in 1998 debuteerde met de komedie Pleasantville. The Hunger Games moet volgend jaar in de bioscopen draaien.

De 45-jarige Reilly was ook in gesprek voor een rol in Oz: The Great and Powerful naar het klassieke boek The Wizard of Oz. Hierin zou hij te zien zijn naast hoofdpersoon James Franco als de tovenaar.

De film is een proloog van The Wizard of Oz en gaat over hoe de tovenaar de macht van het land heeft overgenomen. Die gesprekken zouden echter zijn gestaakt, omdat Reilly voor de rol in The Hunger Games zou hebben gekozen.