AMSTERDAM - Robert Kazinsky heeft zich teruggetrokken uit de cast van The Hobbit. Dat schrijft regisseur Peter Jackson op Facebook. Het vertrek van de 27-jarige Brit heeft geen gevolgen voor de opnamen van de film.

"Het doet me verdriet te moeten melden dat Rob Kazinsky, die de rol van Fili zou vertolken, om persoonlijke redenen naar huis moet", meldt Jackson.

Wat die persoonlijke redenen zijn, is niet bekend. "Het was geweldig om met hem te werken. We zullen zijn enthousiasme en gevoel voor humor missen."

Nieuwe Fili

Jackson benadrukt dat de opnamen van The Hobbit, die diverse keren werden uitgesteld wegens financiële problemen en gezondheidsproblemen van de regisseur, gewoon doorgaan.

"Een groot gedeelte van Fili's scenes is al opgenomen", laat hij weten. "We zijn nu bezig met het zoeken naar een nieuwe Fili."

De opnamen van The Hobbit gingen een maand geleden van start in Nieuw-Zeeland. The Hobbit: Part 1 moet volgend jaar december in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Deel twee staat gepland voor december 2013.