AMSTERDAM - Ian Holm, die in de The Lord Of The Rings-trilogie Bilbo Baggins speelde, keert terug in The Hobbit. De film draait om Bilbo in zijn jonge jaren, die wordt gespeeld door Martin Freeman. Maar de 79-jarige Holm gaat de oude Bilbo spelen.

Regisseur Peter Jackson heeft dit bevestigd op zijn Facebook-pagina. Jackson reageert daarmee op geruchten die zijn ontstaan na een videoblog. Daarop zou aan het einde de stem van Ian Holm te horen zijn als Bilbo.

"Hoewel Holm wel terugkeert als de oude Bilbo Baggins, was de opname echter van Martin Freeman. Ikzelf begon ook te twijfelen welke Bilbo er sprak toen ik het hoorde," aldus Jackson op Facebook.

Holm is de zoveelste acteur van de originele cast van The Lord Of The Rings die terugkeert in The Hobbit. Eerder waren onder meer Ian McKellen (Gandalf), Eliah Wood (Frodo) en Andy Serkis (Gollum) bevestigd.

De opnames zijn momenteel aan de gang. Deze waren uitgesteld na een operatie van Peter Jackson. De film wordt in twee delen uitgebracht, waarvan het eerste deel in december 2012 in de bioscopen te zien moet zijn.