AMSTERDAM - Kate Beckinsale heeft een rol aangeboden gekregen in de remake van de sciencefictionfilm Total Recall. Als de Britse actrice wil, kan ze de vrouw van Colin Farrell spelen.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De vrouwelijke rollen in de actiefilm zijn zeer gewild in Hollywood. Eva Mendes en Rosario Dawson hopen de rol van Melina te kunnen bemachtigen op wie hoofdpersoon Doug Quaid (Farrell) verliefd wordt.

Vierde Underworld-film

Beckinsale is getrouwd met de regisseur van de remake Len Wiseman. De twee leerden elkaar kennen op de set van de eerste Underworld-film.

De 37-jarige actrice is momenteel bezig met de opnames van de vierde Underworld-film.

Kunstmatige herinneringen

Total Recall speelt zich af in de toekomst en gaat over een bedrijf dat kunstmatige herinneringen in de hersenen van klanten kan planten. Quaid koopt een 'herinnering' van een reis naar de andere kant van de aarde.

Dat gaat niet helemaal goed en hij komt erachter dat hij die reis ooit echt heeft gemaakt. Hij blijkt een leven te hebben gehad als spion.

Oude identiteit

Hij besluit op zoek te gaan naar zijn oude identiteit en naar degene die deze heeft afgepakt. Total Recall is gebaseerd op het boek We Can Remember It For You Wholesale van Philip K. Dick.

Het boek werd in 1990 verfilmd met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in de hoofdrollen. Die film werd geregisseerd door de Nederlander Paul Verhoeven die twee jaar later van Stone een ster maakte met de film Basic Instinct.