AMSTERDAM - Lindsay Lohan gaat de vrouw van John Gotti jr. spelen in de biografische film over de New Yorkse maffiafamilie. De actrice speelt Kim Gotti, de schoondochter van de pater familias John Gotti sr., die wordt gespeeld door John Travolta.

Eerder werd nog gedacht dat Lohan de dochter van Gotti zou spelen. Lohan vindt haar rol in Gotti: Three Generations een enorme eer. Ze ziet het als een kans zichzelf weer te bewijzen als actrice.

"Ik heb echt zin om weer terug te zijn op een set en te laten zien dat dit is wat ik het liefste doen," aldus de 24-jarige actrice. "Ik ben vereerd om met Travolta en Joe Pesci te spelen."

Moeilijke jaren

De actrice heeft moeilijke jaren achter de rug. Ze is regelmatig opgenomen in verslavingsklinieken en opgepakt voor het gebruik van verdovende middelen. Daarnaast wordt ze ervan verdacht een dure ketting te hebben gestolen.

Ze denkt niet terug te vallen in haar oude gewoonten. "Ik heb veel geleerd en veel geleefd. Als ik op de set ben, gaat het om de film."

Enthousiast

Producent Marc Fiore is enthousiast over Lohan en wil haar ook in zijn maffiafilm Mob Street.

Gotti: Three Generations gaat over de band tussen vader en zoon Gotti. John Gotti jr. heeft altijd tevergeefs geprobeerd uit de maffiawereld te ontsnappen. "Het is zo'n iconisch verhaal", zegt Lohan. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.