AMSTERDAM - Catherine Zeta-Jones krijgt een rol in de film Rock of Ages met Tom Cruise. De actrice uit Wales heeft de onderhandelingen met regisseur Adam Shankman bijna afgerond.

Zeta-Jones speelt de slechterik van de film, een rol die niet in de musical zit waarop de film is gebaseerd, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "Het is een personage dat we vorige maand pas bedacht hebben", zegt Shankman.

De actrice speelt een aartsconservatieve moraalridder die rock-'n-roll wil verbannen uit de stad. De regisseur is blij dat Zeta-Jones in de film wil spelen. "Het is alsof de musicalgoden ons gezegend hebben", zegt een opgewekte Shankman.

De 41-jarige actrice liet zich vorige week een paar dagen opnemen in een psychiatrische kliniek. Ze is manisch depressief en heeft dat naar buiten gebracht om anderen met een bipolaire stoornis helpen. Zeta-Jones won in 2003 een Oscar voor haar bijrol in de musical Chicago.

Naast Jones en Cruise zijn ook Alec Baldwin, Mary J. Blige, Paul Giamatti en Russell Brand te zien in de filmversie van de musical. De opnamen van de film beginnen 19 mei. Rock of Ages moet volgend jaar juni in de bioscopen draaien.