AMSTERDAM - Marvel Studios is bezig met de vervolgfilms op Thor en Captain America. Dat heeft studiobaas Kevin Feige bekendgemaakt, schrijft het Britse muziektijdschrift NME.

Opmerkelijk, want zowel de eerste Thor-film als Captain America: The First Avenger moet nog in de bioscoop verschijnen.

"Thor gaat een nieuw avontuur beleven", zegt Feige over de Noorse dondergod. "En Captain America gaat de moderne wereld ontdekken in zijn eigen film".

Captain America is in werkelijkheid militair Steve Rogers, die tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt omgebouwd tot supersoldaat. Hij wordt ingevroren om te worden ontdooid tijdens latere conflicten.

The Avengers

Beide personages keren ook terug in het superheldenepos The Avengers, waarin vrijwel alle grote superhelden van Marvel voorkomen.

Hierin zijn naast Thor en Captain America ook The Hulk (Mark Ruffalo), Iron Man (Robert Downey Jr.), Hawkeye (Jeremy Renner) en Black Widow (Scarlett Johansson) te zien. The Avengers gaat volgend jaar mei draaien.

Evans

Of Chris Evans en Chris Hemsworth ook in de vervolgfilms weer van de partij zijn, is nog niet duidelijk. Marvel lijkt echter kosten noch moeite te sparen om te zorgen dat de hoofdrollen steeds worden gespeeld door dezelfde acteurs.

Thor verschijnt op 27 april in de Nederlandse bioscopen, Captain America: The First Avenger gaat op 28 juli in première.