AMSTERDAM - De geruchten dat Marion Cotillard en Joseph Gordon-Levitt mee zouden spelen in de nieuwe Batman-film The Dark Knight Rises gingen al langer. Nu is bekendgemaakt dat de twee werkelijk hebben getekend, maar voor andere rollen dan eerst werd gedacht.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

De 30-jarige Gordon-Levitt speelt de rol van politieagent John Blake die van politiecommissaris Gordon (Gary Oldman) een nog onbekende speciale opdracht krijgt.

In maart maakte het Amerikaanse filmtijdschrift Variety nog bekend dat Gordon-Levitt de rol van slechterik Alberto Falcone, beter bekend als The Holiday Killer, zou spelen.

De 35-jarige Cotillard neemt de rol van Miranda Tate op zich, een van de bestuursleden van Wayne Enterprises. Zij is het die haar baas Bruce Wayne, het alter ego van Batman en wederom een rol van Christian Bale, moet troosten nadat hij zijn geliefde Rachel Dawes heeft verloren.

Tijdbom

Dawes werd in de vorige film The Dark Knight aan gort geblazen door een pakhuis vol benzine en een tijdbom. Cotillard werd eerder nog genoemd als een vrouwelijke vijand van Batman.

De acteur en actrice hebben al ervaring met regisseur Christopher Nolan, met wie ze eerder de dromenthriller Inception maakten. Nolan is zeer enthousiast om weer met hen te werken.

"Als je met mensen kunt samenwerken die zoveel talent hebben als Marion en Joe, dan is die ervaring natuurlijk voor herhaling vatbaar", schreef hij daar onlangs over. "Ik zag ze meteen in de rollen van Miranda en Blake, en ik zou in de toekomst graag weer met ze samenwerken."

Laatste Batman-film

The Dark Knight Rises wordt de derde en vooralsnog laatste Batman-film van Nolan. De film staat gepland voor 19 juli volgend jaar.