AMSTERDAM – Ben Affleck gaat niet in The Great Gatsby spelen. Regisseur Baz Luhrmann wilde hem graag hebben voor de rol van Tom Buchanan, maar Affleck kan hiervoor geen tijd vrijmaken. De 38-jarige acteur is te druk met zijn tweede regieproject Argo.

Er is volgens filmsite Deadline wel geprobeerd om Affleck ondanks zijn drukke schema toch te strikken voor The Great Gatsby.

Het grootste probleem bleek de locatie waar de film opgenomen gaat worden, namelijk Australië. Affleck zit dan in het Midden-Oosten voor Argo, een film over de ontvoeringscrisis van 1979 in Iran.

Eerder deze maand werd bekend dat Luhrmann de acteur graag voor de film wilde hebben. Ook de acteur zelf had oren naar de rol. Het was toen echter al de vraag of het zou lukken in verband met de verplichtingen die Affleck had voor Argo.

Financieel oogpunt

Luhrmann zou nu gaan proberen om een Australische acteur te vinden voor de rol van Tom Buchanan. Uit financieel oogpunt zou het aantrekkelijker zijn om iemand te vinden uit het land waar de opnames plaatsvinden.

Leonardo DiCaprio is gestrikt voor de hoofdrol in The Great Gatsby en speely naast Carey Mulligan en Tobey Maguire. Luhrman gaat het gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald in 3D verfilmen.