AMSTERDAM - De Britse acteur Jude Law en de Amerikaanse actrice Uma Thurman zitten in de jury van het filmfestival van Cannes, maakt de organisatie bekend. De jury wordt geleid door Robert de Niro.

Naast Law en Thurman zit de Argentijnse actrice Martina Gusman in de jury.

Ook de Noorse filmcriticus Linn Ullman - dochter van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman en de Noorse actrice Liv Ullman - neemt plaats op een jurystoel, evenals de Chinese producente Nansun Shi, de Franse regisseur Olivier Assayas, de Chinese regisseur Johnnie To en regisseur Mahamat Saleh Haroun uit Tsjaad.

Gouden Palm

Het 64e festival in de Franse stad Cannes duurt van 11 tot 22 mei. Negentien films dingen mee naar de Gouden Palm, de prestigieuze prijs van het filmfestival.

Onder meer The Tree of Life van Terrence Malick, Habumus Papam van Nanni Moretti, Melancholia van Lars von Trier en La Piel Que Habito van Pedro Almodóvar maken kans op de prijs.

De nieuwe film van Woody Allen, Midnight in Paris, opent het festival. De film Code Blue van de Nederlandse regisseuse Urszula Antoniak is ook te zien op het festival, maar dingt niet mee naar een Palm. De korte Nederlandse film Suiker is geselecteerd voor de onlinecompetitie.