AMSTERDAM - Nyncke Beekhuyzen gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de oorlogsfilm Süskind. De actrice vervangt Lotte Verbeek, die vanwege ziekte uit het project moest stappen. Dat maken de producenten van de film dinsdagmiddag bekend.

De 31-jarige Beekhuyzen is bekend van de televisieserie Lotte, waarin ze de titelrol speelde. Ook speelde ze in de serie Verborgen Gebreken.

In Süskind speelt de actrice Hanna Süskind, de vrouw van de joodse verzetsheld Walter Süskind. Die wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Walter Süskind, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte voor de Joodsche Raad. Hij speelde een dubbelspel met de SS'er Ferdinand Aus der Fünten en redde daarmee duizend joodse kinderen van deportatie.

De opnamen van de film zijn eerder deze maand begonnen. Verbeek is vanaf het begin ziek. Wat voor ziekte ze heeft is niet bekend. De film wordt geregisseerd door Rudolf van den Berg, die dit jaar zijn vierde Gouden Kalf won voor de film Tirza. Süskind moet in december in de bioscopen draaien.