AMSTERDAM - Disney wil Ryan Gosling in de western The Lone Ranger. De acteur uit het romantische drama Blue Valentine is in gesprek om in de film met Johnny Depp de titelrol te spelen.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

Gosling heeft een zeer volle agenda en het is vooral passen en meten met de draaidagen van de film.

De 30-jarige acteur is in gesprek voor de rol van de gemaskerde ranger uit Texas die tegen het kwaad vecht. Depp speelt de Indiaan Tonto, de zeer trouwe metgezel van de Lone Ranger.

Depp heeft vorig jaar aangegeven graag Brad Pitt of George Clooney als tegenspeler te willen, maar het lijkt nu Gosling te worden. De acteur werd in 2006 genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in het lerarendrama Half Nelson.

Hoorspel

The Lone Ranger is gebaseerd op een hoorspel uit 1933, waar in de jaren veertig en vijftig een tv-serie van is gemaakt. Gore Verbinski regisseert de film.

De producer is Jerry Bruckheimer. Verbinski regisseerde Depp al in de eerste drie Pirates of the Caribbean-films. Het scenario wordt geschreven door Justin Haythe, bekend van het romantische drama Revolutionary Road. The Lone Ranger moet in 2014 in de bioscopen draaien.