AMSTERDAM - Hugh Laurie kruipt voor zijn nieuwste film Mr. Pip in de huid van een leraar op het door een burgeroorlog geteisterde eiland Bougainville. De Britse acteur, vooral bekend als Dr. Gregory House uit de naar hem vernoemde ziekenhuisserie, speelt Mr. Watts, de laatste blanke man die op het eiland durft te blijven.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lloyd Jones, waarin Mr. Watts een school sticht op het onderontwikkelde eiland waar tussen 1989 en 1997 een burgeroorlog heerste.

De meeste buitenlanders ontvluchten het land, maar hij blijft zijn leerlingen trouw.

Hechte band

Hij leest de kinderen dagelijks voor uit Great Expectations van Charles Dickens, over Engelse arbeiderskinderen tijdens de industriële revolutie. Zo kunnen de kinderen hun eigen harde levens in een ander perspectief zien, en krijgen ze een steeds hechtere band met Mr. Watts. Althans, dat is de bedoeling, maar het loopt toch even anders dan hij had gepland.

Andrew Adamson, bekend van Shrek en Shrek 2 en de eerste twee Narnia-films, gaat Mr. Pip regisseren. De opnames vinden plaats in Nieuw-Zeeland. Het is nog niet bekend wanneer de film in productie moet gaan, laat staan wanneer deze in première gaat.