AMSTERDAM - George Clooney gaat een film produceren over de huidige economische recessie. Het scenario is gebaseerd op het stuk The $700 Billion Man uit de New York Post uit 2009 over hoe de Amerikaanse overheid miljarden uitgaf om de banken overeind te houden.

Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Na het instorten van de financiële markt in 2008 bedacht econoom Neel Kashkari een plan om te zorgen dat Amerikaanse banken er niet aan onderdoor zouden gaan.

Het plan betekende in feite dat de Amerikaanse belastingbetaler zevenhonderd miljard dollar mocht ophoesten om de banken, volgens velen juist de aanstichters van de recessie, uit de brand te helpen.

Kashkari stond onder enorme persoonlijke en professionele druk. Hij zag zijn gezin nooit en werd van alle kanten aangevallen door pers en politiek. Uiteindelijk besloot hij ontslag te nemen en zich terug te trekken in een afgelegen boshut in het noorden van Californië.

Cast

Over de cast is nog niets bekend. Het lijkt erop dat Clooney niet in de film gaat acteren. Zach Helm, bekend van Stranger Than Fiction en Mr. Magorium's Wonder Emporium, gaat het scenario schrijven. Wanneer de film uitkomt, is ook nog niet bekend.

De 49-jarige Clooney legt momenteel de laatste hand aan The Ides of March, waarin hij een sluwe presidentskandidaat speelt. Dit politieke drama verschijnt volgend jaar in de bioscopen.