AMSTERDAM - Tom Cruise wordt getipt als de hoofdrolspeler van het sciencefictiondrama Oblivion. Hiermee lijkt de film, waarvan Disney enkele weken geleden het script voorgoed vaarwel zei, een stuk dichterbij.

Universal heeft de productie opgepakt, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Oblivion, of Horizon, zoals het script ook wel genoemd wordt, gaat over een postapocalyptische aarde waar de mensen in zwevende steden tussen de wolken leven.

Het aardoppervlak is nauwelijks bewoonbaar en er wordt nog dagelijks gepatrouilleerd door bewapende robots die allerlei mutanten aan flarden schieten.

Als een van de monteurs van de robots een neergestort ruimteschip ontdekt met een prachtige vrouw aan boord, verandert zijn hele wereldbeeld.

Stripverhaal

Het script is gebaseerd op een stripverhaal van Joseph Kosinski, die onlangs bij Disney zijn regiedebuut maakte met Tron: Legacy. Hij was ook de gedoodverfde regisseur van Oblivion, maar het is nog niet duidelijk of hij ook bij Universal aan de slag kan. Over verdere productiedata of zelfs premièredata is nog niets bekend.

De 48-jarige Cruise is eind dit jaar te zien in Mission Impossible: Ghost Protocol, het vierde deel in de spionagereeks. Volgend jaar is hij te zien als rocker Stacee Jaxx in de musicalverfilming Rock of Ages waarin hij het Bon Jovi-nummer Wanted Dead or Alive zingt.