AMSTERDAM - Bradley Cooper heeft zijn zinnen gezet op de hoofdrol in de remake van The Crow. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Deze duistere stripverfilming uit 1994 is vooral berucht omdat hoofdrolspeler Brandon Lee, zoon van kungfulegende Bruce Lee, op de set om het leven kwam.

The Crow is gebaseerd op de Amerikaanse zwart-witstrip van James O'Barr over rockster Eric die met zijn verloofde Shelly wordt vermoord door een stel bendeleden.

Hij wordt bezeten door de geest van een kraai die hem een gewisse dood bespaart maar hem tegelijkertijd aanspoort de dood van zijn meisje te wreken.

Regie

De Spaanse filmmaker Juan Carlos Fresnadillo, bekend van de zombiefilm 28 Weeks Later, tekende eerder deze maand voor de regie. Hij en Cooper zouden elkaar vorige week ontmoet hebben om de film te bespreken, waarna de twee mannen te kennen gaven graag met elkaar te willen samenwerken.

De 36-jarige Cooper is momenteel naast Robert de Niro te zien in de thriller Limitless. Hierin speelt hij een man die vanwege een revolutionair medicijn vele malen slimmer wordt en groot geld gaat verdienen - totdat het medicijn is uitgewerkt.

Vanaf 26 mei is hij te zien in The Hangover Part II, wederom naast Zach Galafianakis en Ed Helms. Het drietal weet zich weer niets te herinneren na een avond stevig doorfeesten, ditmaal in Thailand.