CANNES - Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides wordt dit jaar een van de grootste attracties op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Het vierde deel uit de succesvolle reeks over de extravagante kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) beleeft op 14 mei in bijzijn van cast en crew zijn internationale première in de Zuid-Franse badplaats.

Dat meldden diverse grote filmmedia woensdag. In het vierde deel gaat Sparrow op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.

Pirates of the Caribbean is een van de succesvolste filmseries ooit gemaakt. De vorige drie delen brachten wereldwijd 2,7 miljard dollar (ruim 1,8 miljard euro) op. On Stranger Tides, de eerste Piratesfilm in 3D, draait vanaf 18 mei in de Nederlandse bioscopen.

Cannes

Het 64e filmfestival van Cannes vindt plaats van 11 tot en met 22 mei. Het officiële competitieprogramma wordt donderdag bekendgemaakt.

De vakbladen hebben al geschreven dat de productie Code Blue van de Nederlandse regisseur Urszula Antoniak mogelijk een plekje krijgt in een van de programma's van het evenement.