AMSTERDAM - Blake Lively timmert aardig aan de weg als Hollywoodactrice. De Gossip Girl-actrice is gevraagd om de hoofdrol te spelen in Savages van Oliver Stone.

Een rol die ze wellicht afwijst om een heks te kunnen spelen in de Disneyfilm Oz: The Great and Powerful, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Lively is een groot fan van Stone, die bekend is van films als Platoon, Wall Street en Natural Born Killers. "Het zou een droom zijn met hem samen te werken", zegt Lively.

De 23-jarige actrice heeft nog wel concurrentie. Stone heeft ook zijn oog laten vallen op Salma Hayek en Uma Thurman voor de rol van Ophelia.

Drugsbaas

Stone heeft het scenario geschreven en gaat Savages ook regisseren. De film gaat over twee wietverslaafde jongens die gaan werken voor een Mexicaanse drugsbaas, nadat hun vriendin Ophelia wordt ontvoerd.

Aaron Johnson en Taylor Kitsch zijn in gesprek om de twee jongens te spelen en Benicio del Toro wil de rol van drugsbaas.

Rol

In de film Oz: The Great and Powerful heeft Lively de rol van Glinda the Good Witch aangeboden gekregen. James Franco speelt de titelrol in die film over het land van Oz.

Door de filmschema's van de twee films lijkt het onmogelijke voor Lively beide filmrollen aan te nemen. Ze is vanaf juni in de Nederlandse bioscopen te zien in de actiefilm Green Lantern.