AMSTERDAM - Mark Millar wil een superheld maken van Charlie Sheen. De bedenker van de gewelddadige strip Kick-Ass heeft grootse plannen met de verslaafde acteur, zegt hij tegen de Britse televisiezender BBC.

Millar is niet van plan bovennatuurlijke krachten toe te voegen aan Sheen. "Hij heeft genoeg krachten in het echte leven."

De schrijver zegt geïnspireerd te zijn door de wederopstanding van acteur Robert Downey Jr. die na een aantal jaren verslaving aan drank en drugs zijn bad boy-imago gebruikte voor zijn films.

Sheen is ontslagen uit de komedieserie Two and a Half Man, omdat zijn drugsverslaving hem onhandelbaar maakte. De zoon van Martin Sheen stak zijn ongeloof en woede over zijn ontslag niet onder stoelen of banken en gaf in talloze interviews aan onverslaanbaar te zijn, dankzij zijn 'tiger blood'.

Ontevreden

Momenteel toert Sheen met zijn theatershow Violent Torpedo of Truth: Defeat Is Not an Option door Amerika. De eerste bezoekers waren zeer ontevreden. Veel mensen vroegen hun geld terug. Het tweede optreden werd overigens meer gewaardeerd.

Kick-Ass gaat over een jongen die het geweld op straat wil aanpakken door verkleed als superheld mensen te redden. De strip werd vorig jaar verfilmd met Nicolas Cage in een van de hoofdrollen.

De Brit Millar is ook de bedenker van de spionagethriller Wanted, die in 2008 werd verfilmd met Angelina Jolie in de hoofdrol.