AMSTERDAM - Alec Baldwin heeft een rol in de nieuwe film van Woody Allen. Jesse Eisenberg wordt genoemd voor de hoofdrol in de Allen-film, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Penélope Cruz maakte vorige week al bekend weer met de New Yorkse regisseur te gaan samenwerken. Baldwin werd in 1990 door Allen geregisseerd in de komedie Alice. Sindsdien hebben de twee niet meer samengewerkt.

De 53-jarige acteur is momenteel te zien in de komedieserie 30 Rock en heeft een rol in de rockmusical Rock of Ages. De opnames voor die film waarin hij een clubeigenaar speelt, moeten nog beginnen. Eisenberg werd dit jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in The Social Network.

Bijgelovig

Over het verhaal van de nieuwe film van Allen is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat het zich afspeelt in Rome. De neurotische filmmaker schrijft momenteel nog aan het scenario van de film en wil daar niets over kwijt. "In dit stadium ben ik nog te bijgelovig om iets los te laten," aldus de regisseur.

Allens laatste film, Midnight in Paris, gaat op het filmfestival van Cannes in première. Wanneer de film in Nederland gaat draaien is nog onbekend. De 74-jarige regisseur kiest de afgelopen jaren vaak voor Europese steden als decors van zijn films. Naar eigen zeggen is het filmen in het door hem geliefde New York hem te duur geworden.