Zondag 7 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Regisseur Eddy Terstall maakt korte film DEAL

DEN HAAG - Regisseur Eddy Terstall gaat voor het eerst in drie jaar weer een film maken. Het is de bedoeling dat hij deze zomer in Den Haag de romantische komedie DEAL gaat draaien, zo maakte hij dinsdag bekend.
Door ANP

De korte film, met in de hoofdrol Teun Kuilboer, vertelt over een uit de hand gelopen deal tussen twee vrienden. Terstall hoopt de productie te kunnen realiseren door via de website CineCrowd een bedrag van 20.000 euro bij elkaar te sprokkelen.

Het platform werd ruim een maand geleden gelanceerd door een groep jonge filmmakers die op een alternatieve manier hopen hun films te financieren.

Bekijk de trailer

Filmliefhebbers kunnen een klein bedrag doneren om projecten te steunen. In een maand tijd zijn er twee kleine projecten gerealiseerd dankzij giften op CineCrowd.nl. DEAL wordt de eerste grotere titel die op deze manier aan geld hoopt te komen.

Setbezoek

In ruil voor hun donaties mogen filmfans een bezoek aan de set brengen of krijgen zij bijvoorbeeld een kaartje voor de première. Het is de bedoeling dat DEAL zijn eerste vertoning eind september beleeft op het Nederlands Filmfestival.

''Het financieren van langere projecten kost jaren en jaren’’, stelt Terstall. ''En ik merk dat ik het mis om op de set te staan. Ik hoop dat deze nieuwe manier van films maken, snel en onafhankelijk, een oplossing kan bieden.’’

De gemeente Den Haag, waar DEAL gedraaid gaat worden, heeft al toegezegd de regisseur met raad en daad bij te willen staan.

Simon

De 46-jarige Terstall maakt sinds begin jaren negentig films. Zijn grootste succes tot nu toe was de tragikomedie Simon uit 2004. De film trok meer dan 150.000 bezoekers en acteur Cees Geel won in New York een belangrijke acteursprijs voor zijn hoofdrol. Ook werd Simon gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscars.

In het najaar publiceerde Terstall zijn autobiografie Ik loop of ik vlieg.


Lees meer over:

Eddy Terstall

Aanbevolen artikelen