AMSTERDAM - Ben Affleck wil graag in The Great Gatsby spelen. De acteur is in gesprek met regisseur van Baz Luhrman over de rol van Tom Buchanan.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Luhrman gaat het gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald in 3D verfilmen.

De vraag is of de 38-jarige Affleck tijd heeft voor de film van Luhrman, hij werkt momenteel aan zijn tweede regieproject Argo. Vorig jaar maakte hij zijn regiedebuut met de thriller Gone Baby Gone, die goed werd ontvangen.

Uitbundige feestjes

In het 3D-project van Luhrman speelt Leonardo DiCaprio de hoofdrol naast Carey Mulligan en Tobey Maguire. Het boek van Fitzgerald uit 1928 gaat over de puissant rijke Jay Gatsby die bekendstaat om zijn uitbundige feestjes.

Hij wordt verliefd op Daisy Buchanan, het getrouwde nichtje van zijn vriend Nick Carraway, waarna een complex liefdesdrama volgt. Affleck is in beeld voor de rol van de eveneens overspelige echtgenoot van Daisy. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.

The Great Gatsby werd eerder in 1974 verfilmd door Jack Clayton met Robert Redford in de hoofdrol. De film waarvoor Francis Ford Coppola het script schreef, won twee Oscars.