DEN HAAG - De Pathé-bioscoop Spuimarkt in Den Haag heeft in de nacht van 12 op 13 april een wereldprimeur. In het theater vindt de eerste vertoning van de film Scream 4 ter wereld plaats waar gewoon betalend publiek bij kan zijn.

Dat maakte distributeur Entertainment One Benelux vrijdag bekend.

Scream 4, het nieuwe deel in de succesvolle horrorreeks, mag wereldwijd pas op woensdag 13 april na twaalf uur ’s nachts aan publiek worden vertoond.

Voor zover Entertainent One bekend is, vinden er elders in Azië en Europa geen vertoningen plaats voordat het in Nederland middernacht is. Wel is Scream 4 wereldwijd al aan journalisten en filmexploitanten vertoond. NU.nl sprak met regisseur Wes Craven over de film.

Voorafgaand aan de publieke wereldpremière worden dinsdagavond in de bioscoop de vorige drie delen uit de serie gedraaid.

Neve Campbell

In de Scream-reeks worden personages belaagd door een moordenaar dat zich hult in een masker dat is gebaseerd op het wereldberoemde schilderij De Schreeuw van de Noorse schilder Edvard Munch. De hoofdrollen worden vertolkt door Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette en Emma Roberts.

Scream 4 is vanaf donderdag 14 april door heel Nederland te zien.

Bekijk de trailer