AMSTERDAM - Penélope Cruz heeft vrijdag een ster op de Hollywood Walk of Fame gekregen. De 36-jarige Cruz, die de 2436e stertegel kreeg, is de eerste Spaanse actrice die een plek op de Walk of Fame kreeg.

"Dit is een heel speciale dag die ik me altijd zal herinneren", zei Cruz bij het plaatsen van haar tegel.

"Elke keer dat ik naar deze ster kijk, zal ik de namen van alle mensen die me hebben geholpen zien."

Cruz bedankte haar ouders, broer en zus, echtgenoot Javier Bardem en zoon omdat ze haar 'elke dag gelukkig maken'.

Johnny Depp

Naast Bardem woonde ook Johnny Depp de onthulling bij. De acteur, die volgende maand samen met Cruz te zien is in de nieuwe Pirates-film, had enkel lovende woorden voor Cruz. "Zoals haar is er maar één."

Cruz kwam in 1994 naar de Verenigde Staten. "Toen kende ik slechts twee Engelse zinnen: hoe gaat het en ik wil werken met Johnny Depp", grapte de actrice vrijdag.

"Dankzij Johnny kan ik nu veel meer Engels. Ik kan nu zeggen: ik wil weer met Johnny Depp werken."

Zoon

De Spaanse actrice beviel in januari van haar eerste kind, een zoon. Cruz en Bardem stapten in juli stiekem in het huwelijksbootje.

De twee speelden in 1992 samen in de film Jamón, Jamón. Zestien jaar later, tijdens de opnamen van Woody Allens Vicky Christina Barcelona, vielen Cruz en Bardem voor elkaar.

Voor haar rol in Allens film kreeg Cruz in 2009 een Oscar. Ze was de eerste Spaanse actrice die de prestigieuze filmprijs mee naar huis mocht nemen.