AMSTERDAM - Lily Collins, de dochter van zanger Phil Collins, heeft de rol van Sneeuwwitje gekregen in een van de verfilmingen van het beroemde sprookje. De 22-jarige actrice laat daarmee The Lovely Bones-actrice Saoirse Ronan achter zich.

Collins zou tijdens de auditie van The Brother's Grimm: Snow White bij productiemaatschappij Relativity Media veel indruk hebben gemaakt, wist entertainmentsite The Hollywood Reporter vrijdag al te melden.

De actrice heeft inmiddels bevestigd tegenover filmsite ComingSoon.net dat ze de rol daadwerkelijk heeft gekregen. "Ik hoor net dat ik ben gecast", zegt Collins.

Vorige week was The Social Network-acteur Armie Harmer bevestigd als prins Andrew Alcott. Toen was er nog sprake van dat de 16-jarige Saoirse Ronan Sneeuwwitje zou spelen, maar het leeftijdsprobleem met Harmer (24 jaar) zou een probleem zijn.

Julia Roberts

Lily Collins zal in The Brother's Grimm: Snow White tegenover Julia Roberts staan, die de stiefmoeder gaat spelen. Collins is vooral bekend van haar rol naast Sandra Bullock in The Blind Side uit 2009.

Naast Relativity Media zijn ook Universal en Disney bezig met een verfilming van Sneeuwwitje. Universal voert gesprekken met Twilight-actrice Kristen Stewart voor de hoofdrol.

De versie van Relativity Media wordt een duistere versie van het sprookje, met rovers als zeven dwergen in plaats van mijnwerkers. Ook komen er draken voor in de film, die volgend jaar moet verschijnen in de bioscopen.