AMSTERDAM - Bradley Cooper vond het filmen van The Hangover 2 een “surrealistische ervaring”. Hij verbleef er drie maanden voor in Bangkok. “Alles wat je je bij een feest in Bangkok kunt voorstellen, gebeurt. En meer.”

De acteur noemt The Hangover-films in een interview met maandblad JFK “de mannelijke equivalent van een chick flick”. “Bangkok is Las Vegas op steroïden. De perfecte overtreffende trap dus.”

Maar hij stelt dat hij de rol ook had aangenomen als het een slecht script was geweest.
Het kan Cooper dan ook niets schelen dat hij zich in een film als deze in nogal rare situaties bevindt.

“Het geheim van elke komisch acteur is dat je bereid moet zijn om jezelf voor gek te zetten. Het interesseert mij geen fuck als ik voor paal sta.”

Niet herinneren

In tegenstelling tot de hoofdpersoon in The Hangover, heeft Cooper zelf nog nooit een black out of geheugenverlies gehad na een wilde nacht.

“Jammer genoeg. Ik zou willen dat ik me sommige dingen niet meer zou kunnen herinneren.”

Succes

The Hangover 2 draait vanaf deze zomer in Nederland. In april dit jaar komt ook de thriller Limitless uit, met onder meer Robert de Niro.

Daarin speelt Cooper een schrijver die lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie en door een speciaal pilletje zijn prestaties ziet verbeteren.

De acteur zegt in JFK dat zijn kijk op het vak de laatste jaren is veranderd. “Ik weet de laatste vijf jaar pas echt zeker dat ik dit ‘baantje’ wil. In eerste instantie dacht ik alleen maar aan succes. Ik wilde beroemd zijn, de vip uithangen, geld verdienen en dan zouden al mijn problemen verdwijnen.”