AMSTERDAM - Batman krijgt na The Dark Knight Rises weer een nieuwe filmreeks. Regisseur Christopher Nolan gaf al tijden geleden aan dat The Dark Knight Rises de laatste Batman-film is die hij wil regisseren en zal bij deze reboot alleen optreden als adviseur.

Dat zegt Warner Bros topman Jeff Rubinov tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

"We krijgen binnenkort de derde Batman-film, maar daarna moeten we hem weer opnieuw uitvinden", vertelt Rubinov. "Chris Nolan en (zijn vrouw) Emma Thomas gaan hem weer produceren, dus we gaan met hen overleggen waar het verhaal over moet gaan."

Warner wil een van zijn grootste en meest lucratieve filmhelden niet zomaar opgeven. En aangezien alleen de drie Batman-films van Nolan echte kaskrakers waren voor Warner, is het logisch dat de studio hem aanhoudt als adviseur.

Justice League

Daarnaast circuleren nog altijd plannen voor een film over Justice League, een film waarin alle superhelden van DC Comics, waaronder Batman, tegelijk te zien zijn. Het zou daarom zinvol zijn de Batman-franchise warm te houden.

Grote concurrent Marvel Comics heeft haar versie al in de maak. The Avengers komt volgend jaar op 3 mei naar de Nederlandse bioscopen.

The Dark Knight Rises wordt volgend jaar een van de grote zomerfilms, met een premièredatum van 19 juli. Wanneer een volgende Batman-film in productie gaat, is nog niet bekend.