AMSTERDAM - Zelfs Johnny Depp kan geen jonge knul meer spelen zonder ingrijpende speciale effecten. Voor een twintigjarige versie van de 'immer jeugdige' acteur moest zelfs een ander worden ingehuurd.

In Dark Shadows speelt Thomas McDonell de jongere versie van vampier Barnabas Collins, de rol van Depp, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De 22-jarige McDonnell speelde in 2008 een klein rolletje in de martialartsfilm The Forbidden Kingdom, met Jackie Chan en Jet Li in de hoofdrollen. Vorig jaar was hij te zien in het drugsdrama Twelve, met Kiefer Sutherland in de hoofdrol.

Hij is later dit jaar te zien in het komische drama Prom, dat niet in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

x
Johnny Depp en diens jongere versie Thomas McDonell. Foto's: Wenn.com

Tim Burton

Dark Shadows is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse horrorserie uit de jaren zestig en zeventig, en is de achtste samenwerking tussen Depp en regisseur Tim Burton.

Barnabas Collins is een achttiende-eeuwse man van stand die zijn geliefde neerschiet als hij ontdekt dat ze vreemdgaat. Met haar laatste woorden roept ze een helse vleermuis op die Collins bijt waardoor hij in een vampier verandert.

Cast

Naast Depp hebben onder anderen Michelle Pfeiffer en Eva Green voor de film getekend. Verwacht wordt dat Helena Bonham Carter, Burtons wederhelft, zich ook bij de cast gaat voegen. Dark Shadows verschijnt volgend jaar in de bioscopen.