AMSTERDAM - De Nederlandse acteur Marcel Hensema gaat in een Duitse film spelen samen met acteur Peter Haber.

Zij zullen dit najaar samen te zien zijn in de thriller Bürger van Leeuwen: Die Stadt und die Angst. Haber is vooral bekend geworden als commissaris Martin Beck in de gelijknamige Zweedse detectiveserie.

Dat heeft Hensema zondag gemeld. De thriller is een verfilming van het boek En vergeef ons onze schulden van schrijver Claus Cornelius Fischer. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam.

Daar worden de opnames ook gemaakt in mei en juni. Haber en Hensema spelen twee rechercheurs die zich werpen op de zaak van een twaalfjarige jongen die in het Vondelpark op rituele wijze lijkt te zijn vermoord.

Sonny Boy

Het is overigens niet de eerste Duitse productie waar de Nederlandse acteur in te zien is. Het afgelopen jaar speelde Hensema al bijrollen in een aantal televisieseries.

Daarnaast is de 40-jarige acteur in de bioscopen te zien in een belangrijke bijrol in de Nederlandse film Sonny Boy, naar het boek van Annejet van der Zijl.

Hensema zit op dit moment midden in de opnames van De Heineken Ontvoering, waarin hij net als in de Duitse thriller de rol van rechercheur vertolkt. Ook deze film moet in het najaar in première gaan.