AMSTERDAM - The Amazing Spider-Man moet nog in de bioscopen verschijnen, maar er wordt al gewerkt aan een vervolg.

Producent Columbia Pictures heeft James Vanderbilt, die ook het scenario van de eerste film schreef, ingeschakeld voor The Amazing Spider-Man 2.

Woensdag tekende hij zijn nieuwe contract, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Favoriet

De 35-jarige Vanderbilt is al langer bij de Spider-Man-films betrokken. Hij werkte enkele jaren geleden al mee aan het nooit verschenen Spider-Man 4. Op dat moment waren regisseur Sam Raimi en hoofdrolspeler Tobey Maguire nog aan het project verbonden.

Nu is Vanderbilt, nadat The Amazing Spider-Man door vijf verschillende scenaristen onder handen werd genomen, de favoriet van Columbia en krijgt hij de klus voor de vervolgfilm.

Andrew Garfield

De titelheld van The Amazing Spider-Man wordt gespeeld door Andrew Garfield. Hij speelt Peter Parker in zijn jonge jaren, nog voordat hij gebeten wordt door een radioactieve spin en superkrachten krijgt. De acteur speelt de rol voor het eerst. Garfield heeft ook al getekend voor het tweede deel.

Het is nog niet bekend wanneer de vervolgfilm in productie zou moeten gaan. The Amazing Spider-Man draait volgend jaar vanaf 4 juli in de Nederlandse bioscopen.