AMSTERDAM - Gerard Joling en Gordon verschijnen volgend jaar samen op het witte doek. Over de zangers is een film in de maak, zo liet Benelux Film Distributors donderdag weten.

Aan het script wordt momenteel gewerkt. Het tweetal maakte eerder samen een televisieserie. Ze kijken erg uit naar dit nieuwe project.

''Ik heb heel goede herinneringen aan de tijd met Gerard'', aldus Gordon.

''Ondanks alle tegenslagen en ruzies die we hadden, zijn we toch vreselijk aan elkaar gewaagd. Ik hoop dat we de film op zijn minst net zo leuk kunnen maken. Wat mij betreft mag het nog een tandje erger, want het is per slot van rekening een film.''

Basis

Ook Joling kan niet langer wachten om met zijn ''valse zuster'' op pad te gaan. ''We hebben altijd gebruld, maar ook veel moeilijkheden gehad. Dat was juist vaak de basis van ons succes. Als ik eraan denk, moet ik nu alweer gieren om al dat geklaag en gezeur.''

De productie is in handen van Global Star media in samenwerking met de bedrijven van Gordon en Joling.

Grover

De film wordt nog harder, grover en valser dan de serie Over de Vloer. "De allergrofste, té valse opmerkingen werden er altijd uitgeknipt", vertelt Gordon over het tv-programma dat hij van 2005 tot 2007 maakte met Gerard Joling.

"Gerard en ik zijn, zo zou je kunnen zeggen, in het echt nog stukken erger dan wat mensen ooit zagen", waarschuwt Gordon in het AD. "In de bioscoopfilm, waarschijnlijk voor 18 jaar en ouder, nemen we geen blad voor de mond en gaan we volledig los."

Financiering

Gordon vertelt dat er jaren geleden al plannen waren voor een film, maar dat de financiering pas donderdag rond is gekomen. "Wie de geldschieters zijn? Houd het er maar op dat Gerard en ik zelf ook een aanzienlijk bedrag investeren."

Wegens overvolle agenda's, ruzies en zakelijke verplichtingen kwam Geer & Goor The Movie niet eerder van de grond. "Gerard heeft een exclusief contract bij SBS 6 en ik werk alleen voor RTL 4. Een televisiefilm bleek onmogelijk, samen een bioscoopfilm uitbrengen kan wel omdat zo'n project losstaat van tv-contracten."

Gordon is nog druk bezig met het script voor Geer & Goor The Movie, de opnames beginnen deze zomer en duren tot september. Gordon voorspelt dat de film 'bikkelharde humor' bevat. "Negentig minuten gieren en brullen totdat je van het lachen van de stoel af glijdt."