AMSTERDAM - Regisseur Michael Bay heeft in het Britse filmblad Empire zijn ongenoegen geuit op Transformers 2, de film die onder zijn leiding tot stand is gekomen. "Terugkijkend kan ik concluderen dat de film waardeloos is."

Bay geeft de schuld aan de korte tijd die was gekregen voor het tot stand komen van het verhaal.

"Het was vlak na de grote schrijverstaking in Hollywood en we hadden daardoor slechts drie weken om met een verhaal te komen. Het is verschrikkelijk om dan een film te moeten maken."

Bay zegt dat hij de film maandenlang moest voorbereiden met slechts veertien pagina's met wat ideeën die een verhaal moesten voorstellen.

Hoofdrolspeler Shia LaBeouf gaf vorig jaar mei ook al aan niet tevreden te zijn met de tweede film in de Transformers-reeks. Hij vond dat vooral Bay het te groot en mooi wilde maken. "We raakten de draad kwijt."

3D

Bay belooft beterschap met de derde film in de reeks, Transformers: Dark of the moon. Tegen Empire zegt hij  vooral enthousiast te zijn over het feit dat de film in 3D gaat verschijnen.

"We werken samen met het technische team van James Cameron (Avatar), die mij dringend verzocht de 3D-technologie te gebruiken. Cameron zei dat regisseurs als ik de technologie in stand moeten houden, anders zal het zo weer verdwijnen uit de filmindustrie."

De derde Transformers-film zal in juli dit jaar verschijnen in de bioscoop.