AMSTERDAM – Regisseur Zack Snyder heeft zijn groep acteurs voor de nieuwe Supermanfilm bijna rond. De Amerikaanse actrice Diane Lane zal de rol van Martha Kent spelen. Dat maakten Warner Bros en Legendary Pictures bekend.

Martha Kent is de adoptiemoeder van Clark Kent, die in de film de cape van Superman aantrekt. Eerder werd bekend dat Henry Cavill de rol van Superman op zich neemt, volgens filmsite Deadline kruipt Kevin Costner in de huid van adoptievader Jonathan Kent.

Volgens The Hollywood Reporter staat dat echter nog niet vast. Viggo Mortensen staat op de nomitie om de rol van General Zod te spelen.

Selectieproces

‘’De rol van Martha is erg belangrijk in mijn selectieproces voor deze film’’, licht Snyder zijn keuze voor Lane toe. ''Dit personage heeft Superman voor een belangrijk deel gevormd. Ze staat aan de basis van de man die hij nu is.''

Lane geniet vooral bekendheid door haar rol in de thriller Unfaithful (2002) met Richard Gere, waarvoor ze genomineerd werd voor een Academy Award en een Golden Globe. Binnenkort is ze te zien in Cinema Verite, met Tim Robbins en James Gandolfini.

Wijsheid

Snyder: ''We zijn ontzettend opgetogen over het feit dat we Diane Lane binnen hebben gehaald. Ze kan op overtuigende wijze een bepaalde wijsheid overbrengen aan een zoon die krachten bezit die zij zelf niet voor mogelijk houdt.''

Superman: Man of Steel moet eind 2012 in de bioscopen draaien.

Cast Superman