AMSTERDAM - Tim Allen en Tom Hanks spreken de stemmen in van de animatiefilm Jungle Cruise van Disney. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter. De film moet een avonturenfilm vol actie worden.

De film is geïnspireerd op de attractie Jungle Cruise, die in alle Disneylands staat behalve in Parijs. In de attractie wordt een boottocht langs diverse grote rivieren in Azië, Afrika en Zuid-Amerika gesimuleerd.

Hanks spreekt de stem in van een familieman die de reis maakt en Allen personifieert de kapitein van de boot. Allen en Hanks hebben ook de stemmen ingesproken van Woody en Buzz Lightyear in de drie Toy Story-films.

Shrek

Jungle Cruise wordt geschreven door Roger S.H. Schulman, een van de schrijvers van de animatiefilm Shrek. De film wordt geproduceerd door de producenten die ook The Fighter maakten, de film over boksende broers die zondagnacht twee Oscars won.

Disney kondigde in 2006 al aan een film over de attractie te willen maken. Het is nog onbekend wanneer de film in productie gaat.