AMSTERDAM - Acteur Channing Tatum heeft met scenarist Billy Ray en producent Joe Roth plannen voor een film over Peter Pan. Het drietal heeft de ideeën voor de film gepresenteerd aan een aantal productiemaatschappijen.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Details van de film over het jongetje dat weigert volwassen te worden, zijn nog onbekend. Zo is onduidelijk of Tatum zelf in de film wil spelen en welke rol hij dan zou vervullen.

De acteur is vooral bekend van actiefilms en is momenteel te zien in The Eagle, waarin hij een Romeinse soldaat speelt.

Het verfilmen van klassieke sprookjes is momenteel hot in Hollywood. Filmmakers grijpen daarbij veel terug naar de oeroude sagen en legendes in plaats van de veel vrolijker sprookjes van bijvoorbeeld de Gebroeders Grimm.

Roodkapje

Zo draait vanaf april Red Riding Hood, een horrorvariant van Roodkapje, in de bioscopen en zijn er drie films over Sneeuwwitje in de maak. Ook wordt er gemaakt aan een follow-up van het verhaal van Hans en Grietje, waarbij ze jaren later als heksenjagers werken.

Sprookjes zijn ook bekend terrein voor Roth. Hij produceerde vorig jaar Alice in Wonderland van regisseur Tim Burton. Daarnaast werkt hij aan een filmbewerking van het sprookje de Tovenaar van Oz en aan Snow White and the Huntsman, een duistere variant op Sneeuwwitje.