AMSTERDAM - MGM heeft plannen om een remake te maken van de in 1987 verschenen film Robocop. Dit moet het eerste grote project worden als de doorstart van de failliet verklaarde filmstudio een feit is.

Er wordt door MGM onderhandeld met Jose Padilha om plaats te nemen in de regisseursstoel, meldt de filmsite Deadline.

De Braziliaan heeft vooral naam gemaakt in zijn thuisland met de films Elite Squad, waarvan het tweede deel het in 2010 beter heeft gedaan dan kaskrakers als Avatar en Shrek Forever.

MGM had eerst regisseur Darren Aronofsky op het oog voor de nieuwe Robocop, maar dat ging niet door toen de studio noodgedwongen al zijn projecten stil moest leggen.

Schuld

MGM werd met een schuld opgezadeld na de overname in 2005 door een groep durfkapitalisten en mediabedrijven.

Met een faillisementsaanvraag in november vorig jaar hoopt de filmstudio een doorstart te kunnen maken. Aronofsky is nu niet beschikbaar voor Robocop omdat hij zijn tijd kwijt is aan het tweede deel van Wolverine.

Paul Verhoeven

In Nederland is het origineel van Robocop vooral bekend vanwege het feit dat het destijds de eerste grote Hollywood-productie was van Paul Verhoeven. De film vertelt het verhaal van een overleden agent die terugkeert als robot.

In 1990 en 1993 kwamen respectievelijk deel 2 en 3 uit, die beide niet door Verhoeven zijn geregisseerd. Ook was er een tv-serie in 1994.