AMSTERDAM - De scenaristen van het boksdrama The Fighter, Paul Tamasy en Eric Johnson, zijn bezig met een script voor Will Smith. Dat zegt Tamasy in de podcast Movie B.S.

De film Joe is een moderne bewerking van het Bijbelverhaal van Job, waarin God en Satan bekijken tot hoever een mens kan gaan voordat hij instort.

Joe, met vooralsnog Smith als gedoodverfde hoofdrolspeler, is de ideale Amerikaanse man aan het hoofd van het ideale Amerikaanse gezin. Maar eens in de duizend jaar wedden God en de duivel op het leven van één man, met het lot van de hele mensheid als inzet.

Dramatisch hart

"Wat de meeste mensen in hun hele leven aan ellende over zich heen krijgen, krijgt deze man in één week te verduren", zegt Tamasy. "Het gaat erom of hij zich weer weet op te rapen en verder kan gaan. Het is een komedie met een dramatisch hart."

In het Bijbelverhaal probeert de duivel Job zover te krijgen dat hij God vervloekt. In deze nieuwe bewerking lijkt het meer te gaan om de mentale weerstand van de mens. Het script is al verkocht aan Sony en de productiemaatschappij van Smith.

Sony wil David O. Russell, regisseur van The Fighter, voor de regie. Het is nog niet bekend wanneer Joe in productie moet gaan.

Smith is al een tijdje niet meer in de bioscoop te zien geweest. Zijn laatste film, het drama Seven Pounds, dateert uit 2008. Zijn volgende film is Men in Black III, die gepland staat voor 2012.