HOOFDDORP - De rechten op een verfilming van de Devil May Cry-serie is gekocht door het bedrijf Screen Gems. Dat meldde Variety maandag.

Voor het script is schrijver Kyle Ward in de arm genomen, die momenteel ook werkt aan het script voor gameverfilming Kane & Lynch.

Screen Gems heeft ook de vier Resident Evil-films geproduceerd die samen 420 miljoen euro hebben opgeleverd. De laatste, Resident Evil: Afterlife, was het meest succesvol en een volgend deel staat in de planning.

De Devil May Cry-games zijn ontstaan uit Resident Evil. De eerste Devil May Cry-game zou aanvankelijk de derde game in de Resident Evil-serie worden. Omdat de titel evolueerde tot een game met een volledig andere stijl, werd besloten om van Devil May Cry een aparte serie te maken.

Dante

De eerste game draait om het personage Dante, een huurling die op demonen jaagt om de dood van zijn moeder te wreken. Dante's vader was een machtige demon; als gevolg van zijn demonische erfgoed, heeft Dante bovennatuurlijke krachten die hij in combinatie met wapens gebruikt om demonen te verslaan.