AMSTERDAM - Jake Gyllenhaal kruipt mogelijk in de huid van een huurmoordenaar. De acteur, bekend van films als Brokeback Mountain, is volgens ingewijden een van de kandidaten voor de hoofdrol in de nieuwe Bourne-film.

Ook Tobey Maguire, Garrett Hedlund, Taylor Kitsch en Kellan Lutz zijn nog in de race voor de rol, vertellen bronnen aan het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Schrijver en regisseur Tony Gilroy heeft de afgelopen week met de acteurs om de tafel gezeten. Hij wil eerst een hoofdrolspeler hebben voordat hij op zoek gaat naar de rest van de cast.

Gilroy moet daarbij haast maken, de opnamen van de nieuwe Bourne-film staan gepland voor deze lente.

Matt Damon

Matt Damon vertolkte de rol van huurmoordenaar Jason Bourne in drie films. Damon bedankte echter voor het vierde deel, The Bourne Legacy, omdat regisseur Paul Greengrass niet meer bij de filmreeks betrokken is.

Greengrass zou geen zin en tijd hebben voor een vierde Bourne-film. De drie films brachten in totaal wereldwijd bijna een miljard dollar op.

Geheugenverlies

The Bourne Legacy gaat volgens de ingewijden niet over Jason Bourne, maar over een andere huurmoordenaar. Op die manier blijft de deur open voor Damon om terug te keren.

De acteur heeft begin dit jaar aangegeven dat hij nog niet klaar is met de moordenaar met geheugenverlies. Voorwaarde is wel dat Greengrass weer tekent voor de regie.