AMSTERDAM - De Nederlandse onlineproductie Collapsus is genomineerd voor een International Digital Emmy Award. Dat heeft de organisatie die de prijzen uitreikt bekendgemaakt.

Het is volgens de makers van de film de eerste keer dat een Nederlandse productie is genomineerd voor de prijs.

Collapsus, een coproductie van SubmarineChannel.com en de VPRO, maakt kans op een prijs in de categorie 'beste digitale fictieprogramma'.

De onlineproductie is een thriller die door een combinatie van documentairebeelden en game-animaties aantoont voor welke grote keuzes de mensheid staat als fossiele brandstoffen binnenkort uitgeput zijn.

Wolf

De Nederlandse producent Submarinechannel is heel trots op de nominatie van zijn multimediaproject. "Dit is de kers op de taart", reageert Yaniv Wolf van Submarine enthousiast.

Submarine kreeg woensdag een e-mail over de nominatie. "We hebben de organisatie gebeld om te vragen of het echt waar was", zegt Wolf. "We waren superverrast en blij".

Grootste mediabeurs

De prijzen worden op 4 april uitgereikt tijdens MIPTV, de naar eigen zeggen grootste mediabeurs ter wereld die twee maal per jaar in Cannes wordt gehouden.

De Digital Emmy Awards worden uitgereikt door de International Academy of Television Arts & Sciences, die ook jaarlijks de ‘gewone’ Emmy’s uitreikt.

Collapsus is online te zien op de website www.collapsus.com. Bovendien is het documentairedeel van de film vorige jaar uitgezonden door de VPRO.