AMSTERDAM - De Nederlandse regisseur Richard Raaphorst gaat de komende zomer de nazi-zombiefilm Frankenstein's Army draaien.

Producent Nick Jongerius heeft zaterdag een bericht daarover van het online horrormagazine De Nachtvlinders bevestigd.

De deels Nederlandse productie verhaalt over een groep Russische soldaten die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog stuit op een geheim laboratorium van Hitler.

Hier probeert een Frankenstein-achtige professor lichaamsdelen van dode Duitse soldaten aan elkaar te naaien om ze weer in te kunnen zetten op het slagveld.

'Sappige namen'

De financiering is volgens de producent bijna rond. De horrorfilm moet worden gedraaid in Amsterdam en Praag. Acteurs zijn nog niet bekend, maar volgens de producent zijn de makers in gesprek ''met een aantal sappige internationale namen’’.

Veel acteurs zullen uit Duitsland en Oost-Europa komen, omdat de meeste personages een Duits accent moeten hebben.

Speelfilmdebuut

Het is de bedoeling dat het Engelstalige Frankenstein’s Army in 2012 in de Nederlandse en buitenlandse bioscopen te zien is. Voor regisseur Richard Raaphorst wordt het zijn speelfilmdebuut. De kunstenaar verwierf enige faam met een aantal korte films en commercials.

Raaphorst heeft al langer de wens om een film te maken rond Duitse zombies. Eerder werkte hij aan het project Worst case scenario, waarin Nederlandse ondoden het tijdens een WK-finale tegen hun oosterburen opnamen, maar dit project kwam uiteindelijk niet van de grond.

Producent Pellicola was eerder mede verantwoordelijk voor de horrorfilm Dood Eind en twee delen uit de Snuf de Hond-reeks.