NEW ORLEANS - Acteur Mark Wahlberg is deze week in New Orleans begonnen met de opnames van Contraband, de Amerikaanse remake van de Nederlands-IJslandse actiethriller Reykjavik-Rotterdam. Dat heeft producent Dick Rijneke zaterdag gemeld.

De opnames vinden plaats in New Orleans en Puerto Rico. De regie is in handen van Baltasar Kormákur, die als acteur de hoofdrol in het origineel speelde.

Naast Kormákur speelde ook de Nederlandse acteur Victor Löw een hoofdrol in de film.

Contraband verhaalt over een frauduleuze en gewetenloze beveiliger (Wahlberg), die meewerkt aan een smokkeltransport.

De opnames duren een paar weken, aldus producent Rijneke. Behalve Wahlberg spelen ook bekende acteurs als Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi en Lukas Haas rollen in de remake.

Rotterdam

Producent Rijneke had nog geprobeerd een deel van de opnames van de film in Rotterdam te laten maken. Maar dit plan liep stuk op ''logistieke problemen'', meldt hij.

Het is de bedoeling dat Contraband in het voorjaar van 2012 in de Amerikaanse bioscopen te zien is. Wahlberg is binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien in het actiedrama The Fighter, over de bekende bokser Micky Ward. Hiervoor maakt hij eind februari als producent kans op een Oscar.