AMSTERDAM - Regisseur Jean van de Velde maakt toch een tweede deel van de film All Stars. Hij heeft het scenario wel herschreven. Dat heeft filmdistributeur Independent Films donderdag bekendgemaakt.

Het was onzeker of All Stars 2 Old Stars er zou komen na de onverwachte dood van een van de hoofdrolspelers, Antonie Kamerling. Hij pleegde begin oktober zelfmoord. Het hele verhaal zou door zijn personage Hero worden verteld.

Van de Velde en producent Rolf Koot hebben zich de afgelopen tijd beraden over hoe het nu verder moet. Daarbij hebben ze gesprekken gevoerd met alle betrokken acteurs en Kamerlings weduwe Isa Hoes.

Naar aanleiding daarvan hebben ze besloten de film in herschreven vorm door te laten gaan. Het Filmfonds, dat de film medefinanciert, is woensdag akkoord gegaan met deze wijzigingen.

Scenario

Van de Velde wil niet vertellen hoe het nieuwe scenario er precies uitziet. Hij wil wel kwijt dat het personage Hero niet uit de film is verdwenen en op een bepaalde manier geëerd zal worden.

''Antonie is er weliswaar fysiek niet meer bij, maar hij leeft voort in onze harten en in die van de Swift Boys.'' De rol van Cas Jansen, die de broer van het personage van Kamerling speelde in de serie All Stars, is wel aanzienlijk groter geworden, aldus Van de Velde.

Swift Boys

Old Stars gaat net als de film All Stars (1997) en de gelijknamige tv-serie (1999-2001) over zeven vrienden die al van jongs af aan in het weekend voetbal spelen bij hun club Swift Boys.

In de nieuwe film gaan ze een weekend naar Barcelona. Tijdens de chaotische reis vragen de maten zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn.

De opnamen voor Old Stars zijn deze zomer en de film moet in het najaar in de bioscoop komen.