AMSTERDAM - Na het schrijven van de succesvolle Twilight-films werkt scenariste Melissa Rosenberg aan een remake van de cult-hit Highlander. Ze is in gesprek om de remake te schrijven van de film uit 1986.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De Taiwanees Justin Lin, bekend van de snelle actiefilm Fast & Furious uit 2009, gaat de film regisseren.

De culthit speelt zich af in de zestiende eeuw en gaat over de Schot Conner MacLeod die bij een veldslag vreselijk gewond raakt en ontdekt dat hij onsterfelijk is. In het origineel speelde Christopher Lambert de hoofdpersoon MacLeod en had ook Sean Connery een rol.

Mislukt

Producenten zijn al jaren bezig een remake te maken van Highlander, maar dat is tot op heden mislukt. In 2008 kocht productiebedrijf Summit Entertainment, dat ook de Twilight-films produceert, de filmrechten.

Het bedrijf heeft vertrouwen in het vakmanschap van Rosenberg, die met de Twilight-films heeft bewezen actie goed te kunnen combineren met uitgediepte karakters.

Rosenberg heeft haar handen vrij voor de fantasy-remake, want het vierde en vijfde deel van Twilight zijn al in productie. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 komt eind november in de Amerikaanse bioscopen, voor Nederland is nog geen datum bekend.

Voor de Twilight-saga schreef Rosenberg mee aan de tv-serie Dexter, over een seriemoordenaar die werkt als forensisch onderzoeker.