AMSTERDAM - Een van de volgende films van de Coen Brothers wordt een horrorfilm. Dat zegt Ethan Coen tegen het Britse filmvakblad Empire. Hij werkt met zijn broer Joel aan verschillende scenario's die ze zelf willen regisseren.

"We zijn momenteel bezig met een aantal scripts en een daarvan kun je met recht een snoeiharde horrorfilm noemen", zegt Ethan. "En Frances McDormand is het monster", voegt hij lachend toe over zijn acterende schoonzus.

De broers hebben net het scenario voor Gambit afgerond, maar die film gaan ze niet regisseren. "Dat was nooit echt de bedoeling", zegt Ethan.

"En we hebben nog altijd plannen voor Old Fink, het vervolg op Barton Fink, maar daarvoor is John Turturro niet oud genoeg."

Blood Simple

Het horrorgenre is tamelijk onbekend terrein voor de broers. Het enige uit hun repertoire wat daarop lijkt, is Blood Simple uit 1984. In deze thriller, over een jaloerse man die zijn vrouw en haar minnaar laat ombrengen, vloeit het bloed rijkelijk.

Wanneer de mannen kiezen welke van de scenario's ze als eerste uit gaan werken, is nog onbekend.

Op dit moment zitten ze volop in de promotie van hun nieuwste film die ze ook schreven en regisseerden, True Grit, een western met Jeff Bridges, Matt Damon en Josh Brolin.

Deze film is genomineerd voor tien Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en beste mannelijke hoofdrol (Bridges). True Grit gaat donderdag in première.